ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ, ПРЕКВАЛИФИКАЦИЯ

 
 

Извършват се обучения, квалификация и преквалификация по следните професии и специалности и/или по част от професия.:

 
1. Професия „Компютърен график”
1.1. Специалност „Компютърна графика”, ІІІ ПКС

2. Професия „Офис – секретар”
2.1. Специалност „Административно обслужване”, ІІ ПКС

3. Професия „Машинен оператор”
3.1. Специалност „Металорежещи машини”, ІІ ПКС

4. Професия „Заварчик”,
4.1. Специалност „Заваряване”, І ПКС

5. Професия „Електромонтьор“,
5.1. Специалност „Електрообзавеждане на производството”, ІІ ПКС
5.2. Специалност „Електродомакинска техника”, ІІ ПКС

6. Професия „Огняр“,
6.1. Специалност „Огнярство”, І ПКС

7. Професия „Монтьор на подемно транспортна техника”
7.1. Специалност „Подемно – транспортна техника, монтирана на пътни
транспортни средства” ІІ ПКС
7.2 Специалност „Подемно – транспортна техника с електрозадвижване”, ІІ ПКС
7.3 Специалност „Пристанищна механизация”, ІІ ПКС

8. Професия „Хлебар – сладкар”,
8.1. Специалност „Производство на хляб и хлебни изделия”, ІІ ПКС
8.2. Специалност „Производство на сладкарски изделия”, ІІ ПКС
8.3. Специалност „Декорация на сладкарски изделия”, ІІ ПКС

9. Професия „Шивач”
9.1. Специалност „Шивачество”, І ПКС

10. Професия „Оператор в дървообработването”,
10.1. Специалност „Производство на мебели”, ІІ ПКС

11. Професия „Строител”,
11.1. Специалност „Вътрешни облицовки и настилки”, ІІ ПКС

12. Професия „Техник – растениевъд”,
12.1. Специалност „Полевъдство”, ІІІ ПКС
12.2. Специалност „Зеленчукопроизводство”, ІІІ ПКС
12.3. Специалност „Трайни насаждения”, ІІІ ПКС
12.4. Специалност „Селекция и семепроизводство”, ІІІ ПКС
12.5. Специалност „Тютюнопроизводство”, ІІІ ПКС
12.6. Специалност „Гъбопроизводство”, ІІІ ПКС
12.7. Специалност „Растителна защита и агротехника”, ІІІ ПКС

13. Професия „Озеленител”,
13.1. Специалност „Цветарство”, ІІ ПКС
13.2. Специалност „Парково строителство и озеленяване”, ІІ ПКС

14. Професия „Администратор в хотелиерството”,
14.1. Специалност „Организация на обслужването в хотелиерството”, ІІІ ПКС

15. Професия „Камериер“,
15.1. Специалност „Хотелиерство“, І ПКС

16. Професия „Портиер – пиколо“,
16.1. Специалност „Хотелиерство“, І ПКС

17. Професия: „Ресторантьор”,
17.1.Специалност: „Производство и обслужване в заведенията за хранене и
развлечение”, ІІІ ПКС
17.2. Специалност „Кетеринг”, ІІІ ПКС

18. Професия „Готвач”,
18.1. Специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки”, ІІ ПКС

19. Професия „Сервитьор – барман”,
19.1. Специалност „Обслужване на заведения в обществено хранене”, ІІ ПКС

20. Професия „Организатор на туристическа агентска дейност”,
20.1. Специалност „Организация на туризма и свободното време”, ІІІ ПКС
20.2. Специалност „Селски туризъм”, ІІІ ПКС

Забележка: ПКС – професионална квалификационна степен

Принтирай и сподели:
  • Print
  • Facebook

Напиши проект бързо и лесно

images

Актуално

Ще се работи за максимално бързо изплащане на субсидиите на...
четвъртък, октомври 23
Фермери настояват да бъдат обявени субсидиите за...
сряда, октомври 22
Земеделски производители искат пълен мониторинг за законите...
сряда, октомври 22
724 килограма от декар е средният добив от ябълки във...
четвъртък, октомври 23
Проблемът на българския зеленчукопроизводител е липсата на...
четвъртък, октомври 23
Ще се работи за максимално бързо изплащане на субсидиите на...
четвъртък, октомври 23
Фермери настояват да бъдат обявени субсидиите за...
сряда, октомври 22
Земеделски производители искат пълен мониторинг за законите...
сряда, октомври 22
724 килограма от декар е средният добив от ябълки във...
четвъртък, октомври 23
Проблемът на българския зеленчукопроизводител е липсата на...
четвъртък, октомври 23